SYRE/BASE-LISTE (av Heilpraktiker Oliver Weiss)
Temaet ”oversyring” er mer aktuelt nå enn noen gang. Mange forfattere har erkjent dette og har skrevet bøker med oversikter over hvordan ulik mat produserer syre eller base i våre kropper. I de siste årene er Pral-systemet stadig mer etablert. Pral (engelsk: Potensial renal acid load) kan på norsk oversettes til ”Potensielle nyremessige syrebelastninger man får gjennom næringsmidler”. I sine beregningsformler har Pral målinger med basene kalium, kalcium, natrium og magnesium, og videre syrene klorid, fosfor og sulfat. Syrer fra puriner eller andre irritasjonsstoffer som understøtter syreproduksjonen, er dessverre ikke hensyntatt. Likeså inngår heller ikke organisk syre, som for eksempel klorogensyre i kaffe, i beregningene.
Dessverre inkluderer heller ikke Pral-systemet en studie for hvordan syre-base reguleringen påvirker blodet. Derfor er kun én del av syre-base påvirkningen belyst. Pral-systemet er som man forstår ikke fullkomment, men fordi dette er det systemet som kan sies å ha best dokumentasjon, velger vi likevel, med visse unntak, å støtte oss til Pral som grunnlag.
I prinsippet kan man si at dersom syre-base reguleringen virker godt, vil kroppen også klare å nøytralisere syreproduserende næringsmidler. For å oppnå dette er det nødvendig å ha god nyreenergi (se BE-T-A analyse) og en god leverenergi, samtidig som man må drikke tilstrekkelig med vann. På bakgrunn av min mer enn 15-års erfaring som Heilpraktiker med hovedvekt på syre-base stoffskiftet, avgiftning, forbyggende behandling, og tusenvis av BE-T-A tester, kan jeg i dag med sikkerhet si at mange mennesker har en massiv oversyring på grunn av en moderne og usunn livsstil. Som følge av dette har mange pasienter allerede symptomer eller sågar utviklet sykdommer.
For svært mange pasienter danner ubalanse i syre-base-nivået grobunn for sykdommen.
På de følgende sidene vil du finne en oversikt over næringsmidler som overveiende produserer base eller syre. På grunn av dagens livsvaner bør man spise 60-80% mat som produserer base og kun 20-40% som produserer syre. Vær klar over at 150 g biff (syredannende) ikke balanseres kun med 150g grønnsaker (basedannende), men at man bør innta dobbelt mengde (vekt) grønnsaker.
Dessverre inneholder i dag frukt og grønnsaker kun ca 50% av vitaminer og mineraler i forhold til for 50-60 år siden. På grunn av dette bør vi spise mer frukt og grønnsaker enn i tidligere tider. Dette underskuddet på mineraler og vitaminer kan også avhjelpes ved å ta for eksempel spesialtilskudd som Cellagon Aurum (spør oss gjerne om mer informasjon).
Med vennlig hilsen
Oliver Weiß
*********************
Biomedisinsk Helse AS - Tlf 455 17217 (man-fre 9-16)
*********************
Basedannende |
|
Syredannende |
|
|
|
|
|
Frukt |
|
Frukt |
|
Ananas Solbær Dadler |
Lime Melon |
Pasta
|
Hvetemelprodukter
Hirse |
Basedannende |
|
Syredannende |
|
|
|
|
|
Grønnsaker |
|
Grønnsaker |
|
Aubergin Spirer |
Mangold
|
Artisjokker |
|
Basedannende |
|
Syredannende |
|
|
|
|
|
Urter / Krydder |
|
Drikkevarer |
|
Basilikum
|
Alle urter og kryddertyper er normalt basedannende Kryddermiks er også basedannende dersom de ikke inneholder glutamat |
Kaffe
|
|
Drikkevarer
Vann (uten kullsyre)
Alle typer urtete (uten sukker!)
Basedannende |
|
|
|
|
|
Sopp |
|
Basepulver og generelt tilskudd
|
Østerssopp Sjampinjong Alle sopparter er normalt basedannende |
Kantareller
Mandler |
Spesielt under og etter avgiftning trenger kroppen mer base (mineraler). Derfor anbefaler vi at man i denne perioden bruker et godt mineraltilskudd. Vår erfaring viser at dette støtter avgiftningsprosessen. Vi anbefaler produktet NemaBas Citrat fordi dette har en god og balansert sammensetning og er samtidig et preparat som ikke gir belastning for nyrene (slik andre basepreparater ofte gjør).
Generelt er det ofte vanskelig å få i seg tilstrekkelig og gode nok mineraler og vitaminer. Vi anbefaler derfor også at man daglig bruker en spesiell juice, Cellagon Aurum, som inneholder svært nyttige ingredienser av naturlige vitaminer og mineraler. Spør oss om mer informasjon.
Urin pH
Mange mennesker er av den oppfatning at pH-verdien i urinen alene gjenspeiler syre/base-balansen i kroppen. Dette er ikke korrekt. Man må samtidig også analysere blodet. Ref laboratorietesten BE-T-A. Spør oss om mer informasjon.
Fullkornprodukter
Alle kornprodukter er normalt syredannende, men ved å tygge fullkornprodukter godt (30 ganger) omdannes disse til baser i kroppen.
|